FIGYELEM - nyitva tartás változás!

Műhelyünk ismételten minden nap, 7:00-24:00 között nyitva tart!

Munkaszüneti és ünnepnapokon is nyitva vagyunk!

Hogyan készítsük fel autónkat a hideg időre?

Soha nem lehet elég korán elkezdeni. Igaz, még csak most köszöntött be az ősz, azonban jobb, ha felkészülünk, hogy a hideg idő beköszöntével ne érjen meglepetés az utakon. Autónk is és mi is hálásak leszünk magunknak, ha a hideg időt ép abroncsokkal, fagyálló folyadékkal, ép ablaktörlő lapátokkal fogadjuk.

Autó téli felkészítése szervizünkben - Kovács

1. Kezdjük az alapokkal: mit kell tudnod az abroncsokról?

Az első és talán legfontosabb teendő a nyári gumik télire cserélése. Bár Magyarországon jogszabály nem kötelez arra, hogy az évszaknak megfelelő gumit használd, hidd el, jól felfogott érdeked, hogy mégis így járj el, hiszen a téli abroncs sokkal nagyobb biztonságot nyújt a csúszós utakon.

A tél beköszöntével a közutak veszélyesebbé válnak, hiszen a 3°C körül hőmérséklet, a latyak, a hó és az ónos eső igencsak megnehezítik az autósok dolgát. A megfelelő felkészüléssel azonban elkerülhetőek a balesetek.

A téli útviszonyoknak ugyanis a téli gumiabroncs futófelületének anyaga és profilja felel meg. Ezalatt a bordakialakítást, valamint a lamellák számát értjük, amelyek segítik a tapadást a hideg aszfalton, legyen az épp száraz, vagy nedves, latyakos, havas.

A téli gumi hideg időben is lágy és rugalmas marad, így őrizve meg tapadóképességét, szemben a 7°C-on már keményedő nyári abroncsokkal.

Érdemes tehát már októberben téli gumit szereltetned az autódra, de novemberben már semmiképpen nem ajánljuk a nyári gumik használatát.

Nem elég azonban lecserélned az abroncsokat, azok állapotát érdemes legalább kéthetente ellenőrizned. A guminyomást egy egyszerű digitális nyomásmérővel vizsgálhatod meg, valamint arra is figyelned kell, hogy a téli gumikon a minimális bordamélység 4 milliméter.

2. Hogy bírd a hideget: fagyálló hűtőfolyadék

Talán furcsának tűnhet, de az autódnak nemcsak nyáron, télen is szüksége van hűtésre, hiszen a motor ilyenkor is melegszik.

Van azonban még egy ok, ami miatt télen különös figyelmet kell fordítanod a hűtőfolyadékra, ez pedig a hűtőközeg dermedéspontja. Ha ugyanis ez nem elég alacsony, a hidegben megfagyó folyadék szétrepesztheti a hűtőt vagy kilökheti a motorból a fagydugót. Előfordulhat az is, hogy a rendszerben jégkása alakul ki, amely idővel tönkreteheti a motort.

A tél beköszönte előtt tehát érdemes refaktométerrel megmérni a hűtőfolyadék fagyáspontját. A határérték mínusz 30°C, amely felett már cserélendővé válik a hűtőfolyadék.


3. A téli szélvédőmosó és ablaktörlő lapát fontossága

Bár nyáron is érdemes speciális szélvédőmosó folyadékot használni a bogarak, a vízkő és egyéb szennyeződések miatt, télen ezt garantáltan nem kerülheted el. Ráadásul arra is figyelned kell, hogy a folyadék fagytűrő legyen.

Ajánlott még a téli fagy beköszönte előtt intézkedned, a megfagyó szélvédőmosó folyadék ugyanis szétrepesztheti a mosó szivattyúját, illetve tartáját is.

Ellenőrizd továbbá az ablaktörlő lapátok állapotát, és szükség esetén - ha a lapátok kopottak vagy töredezettek -, cseréld is le azokat. Valamint arra is érdemes ügyelned, hogy a szélvédőre fagyott jeget ne az ablaktörlővel próbáld letakarítani, hanem az ablakfűtéssel olvaszd le.

4. Az akkumulátorról- hogy mindig legyen szufla

Biztosan hallottál már olyan esetről - rosszabb esetben ilyen jellegű tapasztalatod is van -, hogy az autó nem indul a hidegben. Hogy ez ne forduljon elő, érdemes ellenőrizni az akkumulátor állapotát.

És hogy mire figyelj ilyenkor?

Az akkumulátor elsősorban legyen korróziómentes, érdemes például kontakt spray-vel befújnod, esetleg glicerinnel megkenned a sarukat. Az akkumulátor teljesítményét továbbá érdemes szakszervizben megméretned, a hideg évszakokban ugyanis a teljesítménye akár felére is csökkenhet.

Fontos továbbá, hogy télen jellemzően több elektromos fogyasztót használunk, mint nyáron, ezért lehetőség szerint ne hagyd rajta az álló autón a világítást véletlenül.

5. Ugye a fékről sem feledkeztünk meg?Fék szervíz

Vitán felül áll, hogy a fékek állapota létfontosságú - úgy télen, ahogyan nyáron is.

A legjobb, ha minden szezonváltáskor ellenőriztetjük a fékbetéteket,

a féktárcsát, illetve a fékdobokat, továbbá azt is, hogy megfelelő-e a fékfolyadék szintje.

 

 

 

6. Az elhanyagolhatatlan: motorolaj?

Ellenőrizd rendszeresen az olajszintet az autódban. A szervizfüzetben megtalálod, milyen gyakorisággal kell olajat cserélned. Ez nemcsak a megtett kilométer, hanem az eltelt idő függvénye is. Éppen ezért akkor is érdemes elvégezned a cserét, ha éppen kevesebbet utaztál az autóddal az elmúlt évek során.

Amire pedig ezenkívül figyelned kell az az, hogy az olajcsere során a benne lévővel azonos specifikációjú olajat tölts a rendszerbe.

+1. tipp: nehogy kizárd magad

Ahogyan a fékeket, az akkumulátort, a motort, az abroncsokat és az autó legtöbb alkatrészét a zárakat is fel kell készítened a téli hidegre. Szerezz be speciális jégoldó spray-t, és olajozd meg vele a zárakat az első hajnali fagyok előtt.

Ha úgy gondolod, hogy segítségre van szükséged, vagy nagyobb biztonságban van az autód, ha ezeket szakemberek végzik el, hívj minket bizalommal! Tudjuk, hogy sok ember el tudja végezni otthon is az olajcserét, az abroncs cserét, vagy a lapát cserét, azonban lehet, hogy felesleges költségektől óvjuk meg magunkat, ha autószerelőkre bízzuk az efféle feladatokaz.

 

Márkafüggetlen autószerviz, gumiszerviz szolgáltatásaink!

Non-stop 7-24 éjjel - nappal, hétvégén és ünnepnapokon is nyitva tartunk!

Autó karbantartás

Autó karbantartás

Autó karbantartás

Autója karbantartását legtöbbször azonnal el tudjuk végezni időpontfoglalás nélkül.

Felni javítás, görgőzés, polírozás Budapest

Felni javítás, görgőzés, polírozás

Felni javítás, görgőzés, polírozás

Autója felnijeinek (fém vagy alufelni) javításával, és esztétikai felújításával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!

Flottaszerviz Budapesten

Flottakezelés

Flottakezelés

Ügyfeleink részére szolgáltatói hálózatunkon keresztül országosan elérhető flottakezelési szolgáltatásokat kínálunk.

Futómű állítás, javítás Budapest

Futómű állítás, javítás

Futómű állítás, javítás

Autója futóművét érintő bármilyen meghibásodás esetén, illetve a futómű beállításával kapcsolatban forduljon hozzánk!

Gépjármű állapotfelmérés

Gépjármű állapotfelmérés

Gépjármű állapotfelmérés

Teljes körű használt autó állapotfelméréssel kapcsolatban keressen minket a hét minden napján, non-stop, ünnepnapokon is!

Gépjármű diagnosztika

Gépjármű diagnosztika

Gépjármű diagnosztika

Nálunk minden olyan eszköz és szaktudás rendelkezésre áll, ami szükséges az alapos gépjármű diagnosztikához.

Gyors szerviz, fékbetét, féktárcsa csere nonstop

Gyors szerviz, fékbetét, féktárcsa csere

Gyors szerviz, fékbetét, féktárcsa csere

Autója fékrendszerét érintő bármilyen meghibásodás esetén is fordulhat hozzánk a hét minden napján, éjjel-nappal.

Kipufogó javítás Budapesten

Kipufogó javítás

Kipufogó javítás

A kipufogó rendszer meghibásodására, sérülésére a jellegzetes zörgő hangból, súlyosabb esetben kellemetlen szagokból és teljesítményromlásból lehet következtetni.

Nonstop klímaszerviz Budapest

Klíma töltés és szerviz

Klíma töltés és szerviz

Autója klímarendszerének töltésével, tisztításával vagy bármely meghibásodásával is fordulhat hozzánk a hét minden napján, éjjel-nappal, akár ünnepnapokon is.

Autószerviz Budapest

Márkafüggetlen autószerviz

Márkafüggetlen autószerviz

Gépjárműve (motor, személyautó, teherautó) bármely meghibásodása esetén fordulhat hozzánk a hét minden napján, éjjel-nappal, akár ünnepnapokon is.

Márkafüggetlen Gumiszerviz

Márkafüggetlen gumi szerviz

Márkafüggetlen gumi szerviz

Szinte minden járművet vállalni tudunk a motorkerékpároktól a személyautókon át a kamionokig. Gumicsere esetén új gumiját is kiválaszthatja nálunk.

Márkafüggetlen mobil autószerviz Budapest

Márkafüggetlen mobil autószerviz

Márkafüggetlen mobil autószerviz

Ha elakad az úton vagy bármi egyéb ok miatt nem tud bejönni műhelyünkbe, akkor hívja mobil csapatunkat. Mindezt a nap 24 órájában, ünnepnapokon is.

Márkafüggetlen mobil gumiszerviz nonstop

Márkafüggetlen mobil gumiszerviz

Márkafüggetlen mobil gumiszerviz

A téli-nyári átgumizás, a gumijavítás, defektjavítás és a centrírozás többé nem egy külön program.

Mobil klíma szerviz Budapesten

Mobil klíma töltés, szerviz

Mobil klíma töltés, szerviz

A klímatöltés, és a klímatisztítás, fertőtlenítés többé nem egy külön program. Nem veszi el a fél napját, nem kell áthajtania a fél városon, aztán sorban állni!

Nonstop motorszervíz Budapest

Motorikus részek szervize

Motorikus részek szervize

Autója motorikus alkatrészeit érintő bármilyen meghibásodás esetén, illetve ezek ellenőrzésével, karbantartásával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!

Műszaki vizsgáztatás Budapest

Műszaki vizsgáztatás

Műszaki vizsgáztatás

Teljes körű műszaki vizsgáztatás vagy vizsgára való felkészítés a hét minden napján, éjjel-nappal, akár ünnepnapokon is!

Olajcsere

Olajcsere

Olajcsere

Autója olajcseréjét elvégezzük a hét bármely napján, éjjel-nappal, ünnepnapokon is, akár az Ön otthonában vagy kért helyszínen is.

Teherautó gumi szerviz Budapest

Teherautó gumi szerviz

Teherautó gumi szerviz

Teherautója szezonális átgumizását (téli-nyári csere), centrírozását, sérült abroncsainak javítását vagy is ellenőrzését elvégezzük.

Nonstop teherautó mobil gumiszerviz

Teherautó mobil gumiszerviz

Teherautó mobil gumiszerviz

Mobil szervizautóink rendelkeznek minden olyan eszközzel, ami a korszerű gumizáshoz, javításhoz és centrírozáshoz kell.

10+

év tapasztalat

10000+

elégedett vásárló

1500+

tárolt kerék

40000+

szerelt gumi

Nonstop gumi és autószerviz munkatársak

Széles Krisztina - tulajdonos
Széles Krisztina
tulajdonos
Virág Viktor
Virág Viktor
telepvezető
Sinka Krisztián - gumiszerelő
Sinka Krisztián
gumiszerelő
Jenei Tamás - műszakvezető
Jenei Tamás
műszakvezető
Jánosházi Zsolt - autóklíma szerelő, ügyvezető
Jánosházi Zsolt
autóklíma szerelő, ügyvezető
Szoboszlai Csaba
Szoboszlai Csaba
gumiszerelő
Szabó Dávid - gumiszerelő, futóműállítás
Szabó Dávid
gumiszerelő, futóműállítás
Virág Ricsi
Virág Ricsi
gumiszerelő